Τιτάν: Εξαγορά της S&W Ready Mix Concrete Company στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2007 10:24

Την εξαγορά της S&W Ready Mix Concrete Company (S&W), βασικού προμηθευτή σκυροδέματος στις παράκτιες αγορές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η Titan America LLC, θυγατρική της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Το τίμημα ανέρχεται σε 235 εκατομμύρια δολ. πλέον των κεφαλαίων κίνησης και λοιπών προσαρμογών μετρητοίς, για την εξαγορά του 100% της επιχείρησης.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της S&W ανήλθαν σχεδόν σε 48 εκατ. δολ. το έτος 2006, χάρη στην υψηλή ζήτηση του τομέα κατασκευής κατοικιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η S&W διαθέτει 26 μονάδες παραγωγής σκυροδέματος σε τοποθεσίες με στρατηγικό ενδιαφέρον στις ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές του Myrtle Beach, της Νότιας Καρολίνας και του Wilmington της Βόρειας Καρολίνας.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην περιοχή περιλαμβάνουν ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Roanoke της Βιρτζίνια, έναν σταθμό εισαγωγής τσιμέντου στο Norfolk, πολλαπλούς σταθμούς διακίνησης δομικών υλικών με σιδηροδρομική σύνδεση, μονάδες παραγωγής σκυροδέματος και μία μονάδα επεξεργασίας και εμπορίας ιπτάμενης τέφρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα