Nanjing Auto: Παρουσίαση των πρώτων MG από την Κίνα

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 09:37

ΤΑ ΣΠΟΡ αυτοκίνητα MG, που κατασκεύασε στην Κίνα, παρουσίασε σήμερα η Nanjing Automobile Group Corp., κάνοντας το πρώτο βήμα στα σχέδια να χρησιμοποιήσει το παραδοσιακό βρετανικό σήμα ως πλατφόρμα για την παγκόσμια επέκτασή της.

Η αρχαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, παρουσίασε το διθέσιο 1.800 κυβικών MG TF και τα MG 7295 και 7275, στο εργοστάσιό της 3,5 δισ. γιουάν (450 εκατ. δολ.). Μετονόμασε το σήμα σε «Ming Jue» ή «Modern Gentleman».

Η Nanjing Auto, η SAIC Motor Corp. και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πρόσθεσαν τα δικά τους μοντέλα και άρχισαν να στοχεύουν σε πωλήσεις στο εξωτερικά, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού πιέζει τα περιθώρια κέρδους στη δεύτερη σε μέγεθος αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Η νέα κάτοχος των MG, σχεδιάζει να επενδύσει 2 δισ. δολ. στο σήμα, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας εργοστασίων στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Οι εταιρείες στην Κίνα, μια χώρα με πλέον του 1 τρισ. δολ. σε συναλλαγματικά αποθέματα, αγόρασε ξένες εταιρείες για να αποκτήσει τεχνολογίες και σήματα που θα τις βοηθήσουν να επεκταθούν διεθνώς. Η Lenovo Group Ltd. κατέβαλε 1,25 δισ. δολ. για σκέλος της International Business Machines Corp., το 2005. Η TCL Corp., αγόρασε την γερμανική κατασκευάστρια τηλεοράσεων Schneider Electronics AG το 2002.

Η Nanjing Auto αγόρασε το σήμα MG και άλλα περιουσιακά στοιχεία προς 97 εκατ. δολ. το 2005, μετά την κατάρρευση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας MG Rover Group Ltd. Η SAIC Motor, συνεργάτιδα της General Motors Corp. και της Volkswagen AG, αγόρασε τα δικαιώματα σχεδιασμού των δύο μοντέλων MG Rover και των κινητήρων της σειράς Κ, prow 67 εκατ. λίρες (130 εκατ. δολ.).

Η Nanjing Auto σχεδιάζει την κατασκευή των μοντέλων MG TF έως το δεύτερο τρίμηνο του 2008 στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, είχε πει τον Ιούλιο του 2006. Επίσης θα κατασκευάσει τα σπορ διθέσια MG TF στο πρώην εργοστάσιο της MG στον Longbridge της Αγγλίας, για πώλησή τους στην Ευρώπη φέτος. Το διθέσιο και τα επιβατικά θα αρχίσουν να πωλούνται στις ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Η Nanjing Auto ιδρύθηκε το 1947, όπως αναφέρεται στο Web site. Κύρια προϊόντα της είναι φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και τα μοντέλα Palio και Siena της Fiat SpA. Το νέο εργοστάσιο MG έχει ετήσια δυναμικότητα 200.000 αυτοκινήτων, 250.000 κινητήρων και 100.000 κιβωτίων ταχυτήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα