Ταϊλάνδη: Υποχωρεί το μπατ

Καθώς η Κεντρική Τράπεζα συνέστησε την πώληση του νομίσματος
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 09:51

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το νόμισμα της Ταϊλάνδης, μπατ, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, καθώς η Bank of Thailand συνέστησε στις τοπικές τράπεζες να πουλήσουν το νόμισμα μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα εννέα ετών.

Το νόμισμα της Ταϊλάνδης υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στα 35,08 έναντι του δολαρίου κατά τη διαπραγμάτευσή του στην Μπανγκόκ, στη 1 μ.μ., τοπική ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Το μπατ περιόρισε την άνοδό στο 1,8% φέτος. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το νόμισμα ενδέχεται να υπερβεί τα 34,50 έναντι του δολαρίου στα τέλη Ιουνίου.

Πέρυσι το νόμισμα ισχυροποιήθηκε 16% έναντι του δολαρίου, αναγκάζοντας την Ταϊλάνδη να επιβάλει περιορισμούς στις 18 Δεκεμβρίου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόντουσαν πρόστιμα για εκείνους που θα απέσυραν κεφάλαια από τη χώρα σε λιγότερο από ένα έτος. Οι περιορισμοί στη διαπραγμάτευση περιόρισαν την τροφοδότηση του νομίσματος εκτός Ταϊλάνδης, δημιουργώντας τιμές συναλλάγματος. Στην αγορά του εξωτερικού το μπατ σημείωσε άνοδο 2%, φθάνοντας στα 32,40 έναντι του δολαρίου μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα