Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 07:01
UPD:07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Inpex Holdings Inc. και της BHP Billiton Ltd., μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι προμήθειες από τη Μέση Ανατολή θα διαταραχθούν.

Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Rinker Group Ltd. οδηγούσαν τις απώλειες μεταξύ των εταιρειών που πωλούν τα αγαθά τους στις ΗΠΑ, μετά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των τιμών κατοικιών που υποχώρησαν στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, που αποτελείται από 1.000 και πλέον μετοχές, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 145,66 μονάδες στις 11:50 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης του κλάδου ενεργείας αναρριχήθηκε 1,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 17.393,11 μονάδες, ενώ ο Topix αναρριχήθηκε 0,1%.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο έως 2,4%, φθάνοντας στα 64,46 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ση Ν. Υόρκη, καθώς εικάζετο ότι οι προμήθειες από τη Μέση Ανατολή θα διαταραχθούν εάν υπάρξει σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο για την σύλληψη των Βρετανών ναυτών και πεζοναυτών από το Ιράν. Πριν από λίγη ώρα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τα συμβόλαια του αργού διαπραγματεύθηκαν στα 63,83 δολ. το βαρέλι, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα για μελλοντικά συμβόλαια από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς η μείωση των καταναλωτικών δαπανών, που αποτελούν πλέον των 2/3 της οικονομίας αλλά και των τιμών κατοικιών, αύξησαν τις ανησυχίες ότι η κρίση στη αγορά κατοικιών θα επιδράσει αρνητικά στην οικονομική ανάπτυξη. ΟStandard & Poor's 500 Index υποχώρησε 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα