Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 10:17

Fortius Finance: «Το εύρος των χθεσινών απωλειών κατέδειξε με τον πλέον προφανή τρόπο την επιφυλακτικότητα των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα στην τρέχουσα φάση, αλλά και την ευαισθησία σε αρνητικά μακροοικονομικά νέα που δύνανται να αυξήσουν σημαντικά τις ρευστοποιήσεις στα ξένα χρηματιστήρια.

»Οι χθεσινές απώλειες της Wall Street και οι σημερινές απώλειες των ασιατικών χρηματιστηρίων πιστεύουμε ότι αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες καθοδικής κίνησης του ΓΔ στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τη δυνατότητα ανάκαμψης ή μη του αγοραστικού ενδιαφέροντος στις δεικτοβαρείς μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα να καθορίζει το εύρος της κίνησης. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο για το ΓΔ είναι η διακράτηση των 4,595 μονάδων. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να περιστραφεί σήμερα γύρω από την κατάθεση του Ben Bernanke ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας (περισσότερες ενδείξεις αν η FED θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2007) και στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις 15:30».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά χτες πραγματοποίησε ισχυρές απώλειες, αποτέλεσμα ισχυρών ρευστοποιήσεων σε μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και του τραπεζικού κλάδου. Για σήμερα αναμένεται θετική συσχέτιση με τις διεθνείς αγορές μετά από δύο ημέρες και το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον όμιλο Μυτιληναίου».

Aspis Securities: «Πτωτικά κινήθηκε χθες η εγχώρια αγορά λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ και την υποχώρηση των μετοχών του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Θεωρούμε πιθανό για τις διεθνείς αγορές να κινηθούν πτωτικά και σήμερα με τηνεγχώρια αγορά να ακολουθεί».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα