Τράπεζα Πειραιώς: Εξαγορά κτηρίου γραφείων στο Βουκουρέστι

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 14:23

Στην εξαγορά ενός σύγχρονου κτηρίου γραφείων στο Βουκουρέστι, συνολικής επιφάνειας 2.800 μ2, έναντι τιμήματος πέντε εκατ. ευρώ, προέβη η Trieris Real Estate Management Limited, θυγατρική του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς η οποία διαχειρίζεται τα κεφάλαια του Trieris Real Estate Fund.

Το κτήριο έχει μισθωθεί για δέκα χρόνια σε εταιρεία γαλλικών συμφερόντων του χώρου των media, με απόδοση (yield) 8% ετησίως. Η μισθώτρια εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για την εγκατάσταση του μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που χρειάζεται για τη λειτουργία της. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει η Τράπεζα Πειραιώς σε ανακοίνωσή της, η επένδυση θεωρείται χαμηλής επικινδυνότητας για το fund.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ήδη το Trieris Real Estate Fund διαπραγματεύεται δύο νέες προτάσεις για ανάπτυξη ακινήτων, γραφειακών και πρώτης κατοικίας, στη Σόφια της Βουλγαρίας, με συνολικό ύψος επένδυσης 84 εκατ. ευρώ.

Η συνολική δομήσιμη επιφάνεια των επενδύσεων αυτών ανέρχεται σε περίπου 100.000 μ2 και η εκτιμώμενη απόδοση των ιδίων κεφαλαίων σε άνω του 20%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα