Απώλειες του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 07:38

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ τα κέρδη δύο ημερών το γιέν, καθώς οι Ιάπωνες επενδυτές άρχισαν πάλι να δαπανούν κεφάλαια στο εξωτερικό, ψάχνοντας για υψηλότερες αποδόσεις, καθώς εικάζεται ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού στη χώρα θα διατηρηθούν στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του κόσμου.

Το ιαπωνικό νόμισμα ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών, ωθώντας την αστάθειά τους στα υψηλότερα επίπεδα αυτήν την εβδομάδα, πριν από τη λήξη της τρέχουσας οικονομικής χρήσης στις 31 Μαρτίου. Σημερινή κυβερνητική έκθεση έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν απροσδόκητα για τέταρτο μήνα, ωθώντας χαμηλότερα το γιέν έναντι των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων στον κόσμο.

Το γιέν υποχώρησε στα 117,11 έναντι του δολαρίου στις 12:25 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 116,86 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Επίσης το γιέν υποχώρησε στα 155,96 έναντι του ευρώ, από 155,55. Το ιαπωνικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στα 118 ανά δολάριο και στα 157 έναντι του ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι Ιάπωνες επενδυτές, αγόρασαν 17,7 δισ. γιέν (151,3 εκατ. δολ.) περισσότερα ξένα ομόλογα από ότι πούλησαν την εβδομάδα που έληξε στις 23 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της χώρας, μετά την πώληση ελλείμματος 2,3 τρισ. γιέν στο εξωτερικό, κατά τις επτά προηγούμενες εβδομάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα