Isuzu: Νέος προέδρος ο Susumu Hosoi

Μετά τη συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας με την Toyota
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 09:41

ΝΕΟΣ πρόεδρος της Isuzu Motors Ltd., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας ελαφρών φορτηγών, ορίστηκε ο Susumu Hosoi, μετά την βοήθεια που παρείχε στις διαπραγματεύσεις δημιουργίας συμμαχίας με την Toyota Motor Corp.

O Hosoi, 57 ετών, θα καταστεί πρόεδρος τον Ιούνιο, μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Isuzu. Ο σημερινός πρόεδρος, Yoshinori Ida, θα γίνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η Toyota αγόρασε το 5,9% στην Isuzu τον Νοέμβριο του 2006 και ο Hosoi ηγείται της ομάδας που σχεδιάζει τα κοινά έργα. Νωρίτερα, ηγείτο των δραστηριοτήτων της εταιρείας στις ΗΠΑ και την Ασία και είναι πιθανόν να βοηθήσει την Isuzu κατασκευάστρια των φορτηγών Elf, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, οι οποίες αποτελούν το 60% των συνολικών της πωλήσεων.

Ο Hosoi πήγε στην εταιρεία το 1973 μετά από σπουδές πολιτικών επιστημών και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Γουασέντα. Το 2002 έγινε διευθυντής και το 2006 αντιπρόεδρος. Εχει ηγηθεί τμημάτων, συμπεριλαμβανομένου του εταιρικού σχεδιασμού και των σχέσεων προμηθειών.

Οι μετοχές της Isuzu σημείωσαν άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 595 γιέν η μία στις 2:51 μ.μ., στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, τοπική ώρα.

Δύο από τις τέσσερις ιαπωνικές κατασκευάστριες φορτηγών έχουν καταστεί θυγατρικές ξένων, με αποτέλεσμα η Isuzu να είναι η μόνο ανεξάρτητη εταιρεία. Η Hino Motors Ltd., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια φορτηγών της Ιαπωνίας, ανήκει κατά 50% στην Toyota.

H Isuzu και η Toyota, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, συμφώνησαν τον Νοέμβριο του 2006 να συνεργαστούν για την δημιουργία κινητήρων ντήζελ. Η Isuzu ενδέχεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Hino στην ανάπτυξη τεχνολογίας για να μειώσει την έκλυση καυσαερίων. Isuzu και Hino έχουν venture κατασκευής λεωφορείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα