Υψηλότερα οι τιμές της ζάχαρης

Καθώς η άνοδος του πετρελαίου ενδέχεται να αυξήσει τη ζήτηση για βιοκαύσιμα
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 12:49

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα κινήθηκε χθες η ζάχαρη στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου θα τονώσουν τη ζήτηση αιθανόλης, ενός εναλλακτικού βιοκαυσίμου που παράγεται από ζαχαροκάλαμα στη Βραζιλία.

Η παραγωγή αιθανόλης της Βραζιλίας ενδέχεται να αυξηθεί 11%, φθάνοντας στα 20 δισ. λίτρα (5 δισ. γαλόνια) την τρέχουσα εσοδεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας της χώρας. Η παραγωγή ζάχαρης από τους καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου, η εσοδεία της οποίας άρχισε αυτόν τον μήνα, ενδέχεται να μειωθεί 12% στους περίπου 23 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την Cosan SA Industria e Comercio, τη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου στον κόσμο, όπως είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η ζάχαρη για παράδοση Μαΐου, αυξήθηκε 0,01 σεντ, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 10,12 σεντς η λίμπρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το καλαμπόκι σημείωσε πέρυσι αύξηση 75% αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για αιθανόλη και το αργό πετρέλαιο έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ένταση με το Ιράν θα κλιμακωθεί.

Πέρυσι οι τιμές ζάχαρης ήταν 44% χαμηλότερες καθώς οι προβλέψεις μιλούσαν για υψηλότερη παραγωγή. Η παγκόσμια παραγωγής ζάχαρης για την εσοδεία που λήγει στον Σεπτέμβριο, θα αυξηθεί στα 161,8 εκατ. μετρικούς τόνους από 152,1 εκατ. μετρικούς τόνους το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής to F.O. Licht που εδρεύει στη Γερμανία.

Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής ζάχαρης και αιθανόλης στον κόσμο που παράγεται από ζαχαροκάλαμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα