Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις που έδειξαν αύξηση της εμπιστοσύνης για την προοπτική ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Mizuho Financial Group Inc., οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 0,6%, φθάνοντας στις 145,29 μονάδες στις 11:08 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει με άνοδο 3,4% αυτό το τρίμηνο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,4$ φθάνοντας στις 17.338,27 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 0,5%. Ανοδικά ή ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι λοιποί δείκτες στις αγορές της περιφέρειας.

Χθες ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των ΗΠΑ στη Ν. Υόρκη, μετά την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο με ταχύτερο από ότι αναμενόταν ρυθμό. Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας. Ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία υποχώρησε λιγότερο από ότι αναμενόταν και οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν, τονώνοντας την εμπιστοσύνη για την προοπτική της μεγαλύτερης οικονομίας της περιφέρειας.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, υψηλότερα από την πρόβλεψη των 75 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 2,2%.

Μαζί με την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία των ΗΠΑ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν περισσότερο των προβλέψεων στις 308.000.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας – εποχιακώς προσαρμοσμένη – υποχώρησε 0,2% τον Φεβρουάριο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν μείωση 0,7%. Μείωση 0,4% σημείωσαν τα αποθέματα.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 3% για να κλείσει στα 66,03 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2006. Πριν από λίγη ώρα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το αργό διαπραγματεύθηκε στα 66,65 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα