Ιαπωνία: Αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, μείωση της παραγωγής

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 09:29

ΑΥΞΗΣΗ σημείωσαν οι δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία και με τον διπλάσιο ρυθμό των προβλέψεων των αναλυτών τον περασμένο μήνα, ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, καταδεικνύοντας ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο μπορεί να ανταπεξέλθει της συρρίκνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι δαπάνες αυξήθηκαν 1,3% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας στο Τόκυο, περισσότερο από 0,6% που προέβλεπαν κατά μέσον όρο οι 29 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. H βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,2% από τον Ιανουάριο, λιγότερο των προβλέψεων για μείωση 0,7%.

Ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ ετών του 4% για τέταρτο μήνα, σύμφωνα με διαφορετική έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καταδεικνύοντας ότι οι εταιρείες έχουν αρκετή εμπιστοσύνη για να συνεχίσουν να κάνουν προσλήψεις.

Οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία υποχώρησαν για πρώτη φορά σε 10 μήνες, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 117,84 έναντι του δολαρίου στη 1:54 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 118,12 πριν από την ανακοίνωση για την παραγωγή. Η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκε 1 μονάδα βάσης, στο 1,65%. Ο δείκτης Nikkei 225, αναρριχήθηκε 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα