KKR, Stefano Pessina: Μεγαλύτερη προσφορά για την Alliance Boots

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 09:46

ΑΥΞΗΣΑΝ την προσφορά τους η Kohlberg Kravis Roberts & Co. και ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος Stefano Pessina για την απόκτηση της Alliance Boots Plc, της διαχειρίστριας της μεγαλύτερης αλυσίδας φαρμακείων της Βρετανίας, στα 10 δισ. λίρες στερλίνες (19,6 δισ. δολ.).

Οι ενδιαφερόμενοι, πρότειναν να καταβάλουν 1.040 πένες για κάθε μία μετοχή της βρετανικής εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της KKR. Η προσφορά είναι 4% υψηλότερα από την προηγούμενη. Εάν επιτευχθεί, η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη της KKR στην Ευρώπη, μετά το ενδιαφέρον της KKR για την εταιρεία ειδών μπακαλικής J Sainsbury Plc και την εξαγορά ύψους 45 δισ. δολ. της TXU Corp.

Η Alliance Boots, η οποία στις 12 Μαρτίου απέρριψε την προσφορά των 10 λιρών ανά μετοχή, δημιουργήθηκε πέρυσι από συγχώνευση. Εχει στην κυριότητά της 2.400 καταστήματα στη Βρετανία και χονδρική που προμηθεύει με φάρμακα περισσότερα από 125.000 φαρμακεία και νοσοκομεία. Σκοπός της είναι η μείωση του κόστους κατά 100 εκατ. λίρες στερλίνες έως το 2010.

Οι μετοχές της σημείωσαν χθες άνοδο 14 πένες, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στις 1.027 πένες η μία στο Λονδίνο. Στις 9 Μαρτίου, σημείωσαν άνοδο 14% μετά την ανακοίνωσή της ότι την προσήγγισαν για εξαγορά, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει τις φημολογίες την ίδια ημέρα ότι η προσφορά είναι 10 λίρες ανά μετοχή ή να κατονομάσει τον υποψήφιο αγοραστή.

Πριν από ένα χρόνο η Boots Group είχε πει ότι θα μειώσει κατά 2.250 τις θέσεις εργασίας μέσα σε τρία χρόνια στο πλαίσιο του σχεδίου συγχώνευσης με την Alliance Unichem. Επίσης η συγχωνευμένη εταιρεία θέλει να μειώσει το κόστος αγοράς προϊόντων για πώληση στα φαρμακεία της με τον συνδυασμό των αγορών των δύο εταιρειών και τον συνδυασμό των δικτύων μεταφοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα