Man Group: Προς δημόσια εγγραφή το χρηματιστηριακό σκέλος

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 09:56

ΣΧΕΔΙΑ πώλησης του χρηματιστηριακού σκέλους σε δημόσια εγγραφή φέτος, με στόχο να επικεντρωθεί στη διαχείριση κεφαλαίων ανακοίνωσε ότι η κάνει η Man Group Plc, η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία hedge fund στον κόσμο.

Η προσφορά για την Man Financial Inc., την τέταρτη μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στην αγορά 4,5 τρισ. δολ. ημερησίως, σχεδιάστηκε το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Man Group που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι μετοχές του σκέλους θα μετονομαστούν σε MF Global και θα εισηχθούν στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Η Man Group δημιούργησε χρηματιστηριακό σκέλος με την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων από την Refco Inc., με έδρα τη Ν. Υόρκη, μετά την πτώχευσή της το 2005. Η ανακοίνωση γίνεται μετά από εικασίες μηνών για πώληση, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Man Group, Stanley Fink, που αποχωρεί από τη θέση αυτή, έλεγε συνεχών ότι η εταιρεία εξετάζει όλες τις εκδοχές για το σκέλος.

«Ο διαχωρισμός θα επιτρέψει σε κάθε μία δραστηριότητα να επικεντρωθεί πιο αποτελεσματικά με την ανάπτυξη δικών τους στρατηγικών», ανέφερε ο Peter Clarke, 46 ετών, που διαδέχεται τον 49χρονο Fink στη θέση του CEO, συμπληρώνοντας: «Η δημόσια εγγραφή της MF Global θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους της Man Group».

Η Μan, με ρίζες στην αγοραπωλησία ζάχαρης, ιδρύθηκε το 1783 από τον James Man αναρριχήθηκε με την έκρηξη της δημοτικότητας των hedge funds αυξάνοντας τα υπό διαχείριση κεφάλαια 10 φορές υπό την διοίκηση του Fink σε 6,5 χρόνια.

Οι μετοχές της Man Group έχουν σημειώσει άνοδο 8% φέτος και 42% το τελευταίο δωδεκάμηνο. Ο διαχωρισμός της Man Financial με έδρα τη Ν. Υόρκη, ενδέχεται να αυξήσει την αξία των μετοχών της Man Group επιπλέον 10%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bruce Hamilton, αναλυτή της Morgan Stanley στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα