Από την ΕΑΒ η συντήρηση των F-16 της USAF στην Ευρώπη

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 12:20
UPD:12:38

Στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ανατέθηκε η δομική και η ηλεκτρονική αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) που σταθμεύουν στην Ευρώπη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, για το έργο αυτό, που αφορά σε 100 περίπου μαχητικά της (USAF) είχαν υποβάλει προσφορές πολλές και μεγάλες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας αλλά τελικά επελέγη η ΕΑΒ γιατί πρώτευσε σε όλα τα αναγκαία κριτήρια, προδιαγραφές και εγγυήσεις ποιότητας υπηρεσιών.

To έργο της δομικής και ηλεκτρονικής αναβάθμισης των F-16 στην Ευρώπη (ευρύτερα γνωστό και ως C.C.I.P), έχει συνολικό προϋπολογισμό 43 εκ. δολ. με προοπτικές άνω των 50 εκ. δολ., χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης 6 χρόνια, ενώ διασφαλίζει περίπου 150 θέσεις εργασίας.

Με τη συμφωνία αυτή, που θα οριστικοποιηθεί με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων, η ΕΑΒ, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, πέτυχε μια εξαιρετικά αποδοτική συμφωνία, την αναγνώριση των δυναμικών της εταιρείας από την διεθνή αμυντική και αεροναυπηγική βιομηχανία και την στρατηγική της συνεργασίας με κολοσσούς όπως η Lockheed Martin.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα