Υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου

Kαθώς δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα των συλληφθέντων Βρετανών από το Ιράν
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 12:22

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς μερικοί διαπραγματευτές και αναλυτές εκτιμούν ότι η διαφορά μεταξύ της Βρετανίας και του Ιράν για τη σύλληψη των 15 Βρετανών και πεζοναυτών, δεν θα επηρεάσει τις προμήθειες του αργού από τη Μέση Ανατολή.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου, υποχώρησε έως 79 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 65,08 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 9:29 π.μ., ώρα Λονδίνου, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 65,20 δολ. το βαρέλι.

Το Ιράν, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ. Περίπου το 1/4 του παγκοσμίου πετρελαίου διέρχεται μέσω των Στενών του Χορμούζ, μεταξύ του Ιράν και του Ομάν στην είσοδο του Περσικού Κόλπου.

Το Ιράν λέει ότι δύο βρετανικά πλοία εισήλθαν μισό χιλιόμετρο στα χωρικά του ύδατα. Η Βρετανία λέει ότι βρισκόντουσαν 3,1 χιλιόμετρα στα ιρακινά ύδατα όταν συνελήφθησαν οι 15 Βρετανοί ναύτες και πεζοναύτες.

Και τα 15 μέλη του πληρώματος των σκαφών παραδέχθηκαν ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα του Ιράν, μετέδωσε σήμερα το Sky News, επικαλούμενο το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράν. Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαΐου, υποχώρησε έως 62 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 67,48 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures του Λονδίνου και διαπραγματεύθηκε στα 67,59 δολ. το βαρέλι στις 9:29 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα