Μύλοι Λούλη: Στρατηγική συνεργασία με την αυστριακή LLI

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 14:47

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ για τη μεταβίβαση στην αυστριακή εταιρεία Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 60% των θυγατρικών της εταιρειών Loulis S.A. στη Ρουμανία και Sofia Mel S.A. στη Βουλγαρία, υπέγραψε η εταιρεία Μύλοι Λούλη Α.Ε.

Το συνολικό τίμημα για την εν λόγω μεταβίβαση ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Το οριστικό συμφωνητικό θα υπογραφεί με την χορήγηση των σχετικών εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών των εμπλεκομένων χωρών. Ο Όμιλος Λούλη, παρά τη μεταβίβαση των πλειοψηφικών πακέτων θα κρατήσει το management των εν λόγω εταιρειών.

Προσύμφωνο υπεγράφη και για τη μεταβίβαση μειοψηφικού πακέτου στην εταιρεία Μύλοι Λούλη Α.Ε. καθώς και στην αλβανική θυγατρική εταιρεία ATLAS S.A. από την οικογένεια Λούλη. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων μεταβιβάσεων, η Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG θα κατέχει πλειοψηφικό πακέτο στις θυγατρικές εταιρείες της Ρουμανίας και Βουλγαρίας και μειοψηφικό πακέτο στη μητρική Μύλοι Λούλη Α.Ε. και στην αλβανική θυγατρική αυτής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας σηματοδοτεί την έναρξη μίας στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στο μεγαλύτερο Όμιλο αλευροβιομηχανιών των Βαλκανίων και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο μια και η LLI μετά το νέο αυτό σχήμα θα βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας αλευροβιομηχανίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΟΥΛΗ



Σχολιασμένα