Ανοδικά κινείται ο χρυσός στο Λονδίνο

Καθώς εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει άμεση λύση μεταξύ Βρετανίας και Ιράν
Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 13:23

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινήθηκε ο χρυσός, καθώς εικάζεται ότι η αντίθεση του Ιράν με τη Βρετανία, μπορεί να χρειαστεί καιρό για να επιλυθεί, αυξάνει τη ζήτηση για το μέταλλο ως εξασφάλιση για τους επενδυτές.

Ο επικεφαλής των ιρανικών διαπραγματεύσεων του Ιράν στον ΟΗΕ, Αλί Λαριτζανί, είπε χθες μιλώντας στο Channel Foru News, ότι η «γλώσσα της βίας» από τη Βρετανία και των συμμάχων της θα παρατείνει την κρίση από τη σύλληψη των 15 Βρετανών ναυτών και πεζοναυτών στις 23 Μαρτίου. Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 10 δολ. μέσα σε τρεις ώρες χθες, όταν το Cable News Network μετέδωσε πς ένας Αμερικανός αγνοείται στο Ιράν.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι το θέμα μεταξύ Βρετανίας και Ιράν δεν θα επιλυθεί γρήγορα», ανέφερε ο Bernard Sin, επικεφαλής διαπραγματεύσεων της MKS Finance SA, στη Γενεύη. Ο χρυσός ενδέχεται να υποχωρήσει 10 με 20 δολ., εάν απελευθερωθούν οι κρατούμενοι, είπε.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 1,20 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 665,20 δολ. η ουγγιά στις 9:47 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 10 σεντς, ποσοστό 0,85, φθάνοντας στα 13,385 δολ. η ουγγιά, μετά την υποχώρησή του κατά 9 σεντς, ποσοστό 0,7%, χθες.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 6,50 δολ., φθάνοντας στα 1.245 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο αναρριχήθηκε 2 δολ., φθάνοντας στα 352,50 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα