Αλλαγές στο σύστημα διακίνησης και εμπορίας αμνοεριφίων

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 13:47
UPD:13:53

Πρωτοβουλίες που θα επιφέρουν ριζικές αλλαγές στο σύστημα διακίνησης και εμπορίας αμνοεριφίων προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ο κ. Κοντός ξεκαθάρισε ότι θα εντατικοποιηθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες του 2006 για τη δημιουργία ισχυρών οργανώσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας, έτσι ώστε μεταξύ άλλων:

- Να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες κτηνοτρόφους να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στα σημεία πώλησης ( κρεοπωλεία, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κρατικά ιδρύματα, νοσοκομεία και φορείς του δημοσίου), χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων.

- Να μειωθεί η «ψαλίδα» στην τιμή που παρατηρείται μεταξύ παραγωγού-καταναλωτή.

- Να μειωθεί το κόστος παραγωγής των κτηνοτρόφων μέσα από μαζικές προμήθειες ζωοτροφών, κτηνιατρικών φαρμάκων, εμβολίων κλπ.

Πέραν αυτών, ο κ. Κοντός δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για την αποφυγή φαινομένων παράνομων «ελληνοποιήσεων».

Επιπλέον, μετά από συνεννόηση με τον Υφυπουργό Εθνικής ¶μυνας, κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας διαταγή προς όλες τις μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι γύρω από τη σήμανση των αμνοεριφίων που αυτές προμηθεύονται για να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομων «ελληνοποιήσεων». Επίσης, θα ζητείται υπεύθυνη δήλωση από τους κτηνοτρόφους για την προέλευση των αμνοεριφίων που θα προμηθευτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Τέλος, ο Υφυπουργός, κ. Κοντός τόνισε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων που αφορούν τη σήμανση και την σφράγιση των αμνοεριφίων, προκειμένου να αποτραπεί η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα