Alpha Bank: Μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 14:26
UPD:14:59

Τη διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε σήμερα η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank.

Το μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί την 17 Απριλίου 2007, αντιστοιχεί σε αύξηση 25% έναντι του αναπροσαρμοσμένου μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή του προηγούμενου έτους.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσεως 2006 θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Μ. Τετάρτης 4 Απριλίου 2007. Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος θα είναι η Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου 2007 και η ημερομηνία ενάρξεως καταβολής του στους δικαιούχους θα είναι η Τρίτη 17 Απριλίου 2007.

«Το μερίδιό μας στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι 5,7%, ενώ από τις δραστηριότητές μας στην περιοχή προέρχεται το 9% των συνολικών κερδών», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος.

«Με την επέκταση του δικτύου μας με ακόμη πιο έντονο ρυθμό κατά τα επόμενα έτη και με επιλεγμένες εξαγορές, έχουμε ως στόχο τον διπλασιασμό του μεριδίου αγοράς αλλά και της συμμετοχής των κερδών από την περιοχή στα συνολικά κέρδη», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτριος Μαντζούνης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 2006 ήταν άλλο ένα έτος σημαντικών επιτυχιών. Η υψηλή κερδοφορία μας πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εντόνου ανταγωνισμού και σε περίοδο που εφαρμόζουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα περαιτέρω αναπτύξεώς μας στο εξωτερικό, αλλά και εκτεταμένες λειτουργικές αλλαγές στο εσωτερικό».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα