Εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θερμαϊκού

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 19:45

Υπεγράφη η απόφαση, με την οποία εγκρίνεται το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Θερμαϊκού του Νομού Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει, την ένταξη στο σχέδιο 7.000 στρεμμάτων σε νέες πολεοδομικές εκτάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται περιοχές δομημένες και αδόμητες, καθώς και τη δημιουργία έντεκα πολεοδομικών ενοτήτων (Π.Ε.), δύο ζωνών Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων, και δύο ζωνών περιοχών Επαγγελματικών Μη Οχλουσών Εγκαταστάσεων (Ε.Μ.Ο.).

Τέλος, με την απόφαση έγκρισης του Γ.Π.Σ. καθορίζεται μεταξύ των άλλων κατώτατο όριο αρτιότητας δέκα στρέμματα, ρυθμίσεις για τα υφιστάμενα κτήρια και εγκαταστάσεις, καθώς και για θέματα που αφορούν εκδοθείσες και υπό έκδοση οικοδομικές άδειες.

«Με την έκδοση της απόφασης οργανώνεται ο Δήμος Θερμαϊκού, με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, για την εξυπηρέτηση εκτιμώμενου πληθυσμού 54.000 κατοίκων στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα Περαίας, Ν. Επιβατών, Αγίας Τριάδας, στα οποία περιλαμβάνονται οι οικισμοί Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγία Τριάδα, καθώς και ο προϋφιστάμενος του έτους 1923 οικισμός Λειβαδίκι», αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα