Colony Capital: Στα 30 δισ. ευρώ η αξία του real estate της Carrefour

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 13:02

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ της Colony Capital LLC, Thomas Barrack θέλει η Carrefour SA να αντλήσει έως 30 δισ. ευρώ (40 δισ. δολ.) από την πώληση ακινήτων, περισσότερα από όσα λέει ότι κοστίζουν η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της εταιρείας που εδρεύει στο Λος Αντζελες και αγόρασε το 9,1% της Carrefour με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Bernard Arnault, είπε ότι η εταιρεία πρέπει να σκεφτεί την πώληση και το εκ νέου leasing των καταστημάτων για οικονομική ανάπτυξη.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Jose Luis Duran, που είπε ότι το real estate της Carrefour αξίζει πλέον των 20 δισ. ευώ, δέχεται πίεση για την πώληση κάποιων περιουσιακών στοιχείων. Ο Barrack είπε στις 26 Μαρτίου σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι οι εταιρείες επενδύσεων ενδέχεται να στοχεύουν την Carrefour για μία συναλλαγή η οποία θα μπορούσε να ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Οι επενδυτές ανακοίνωσαν το μερίδιό τους στις 7 Μαρτίου, μετά την απομάκρυνση του προέδρου της Carrefour, Luc Vandevelde από την οικογένεια Halley, τον μεγαλύτερο μέτοχό της, μετά την προσπάθεια να οδηγήσει τη διοίκηση σε εξαγορά.

Οι μετοχές της Carrefour έχουν σημειώσει άνοδο 25% από τις 22 Ιανουαρίου, ημέρα που η οικογένεια Halley απομάκρυνε τον Vandevelde από την εταιρεία. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, ανέρχεται σε 39 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,49 ευρώ, ποσοστό 2,7% φθάνοντας σήμερα στις 11:27 π.μ. στο Παρίσι (τοπική ώρα) στα 57,25 ευρώ η μία και σε υψηλά πενταετίας.

Η αξία του μεριδίου 13% της οικογένειας Halley στην Carrefour έχει χάσει περίπου 50% σε οκτώ χρόνια από το 1999, όταν η αλυσίδα τους Promodes SA, συγχωνεύθηκε με την Carrefour και η εταιρεία έχασε πελάτες στη Γαλλία, όπου εισπράττει το ήμισυ των εσόδων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα