Συνάντηση Αλογοσκούφη με τον υπουργό Οικονομίας της Αυστραλίας

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 13:13

Με τον υπουργό Οικονομίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, Πίτερ Κοστέλο, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Μελβούρνη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο κ.Αλογοσκούφης χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση με τον κ.Κοστέλο κατά την οποία όπως είπε, συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας.

Ο υπουργός Οικονομίας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση σημείωσε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια να αυξηθούν το εμπόριο και οι επενδύσεις στην Ελλάδα από αυστραλιανές επιχειρήσεις, καθώς και οι επενδύσεις και το εμπόριο στην Αυστραλία από ελληνικές επιχειρήσεις.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό, προσκάλεσε τον κ.Κοστέλο να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ.Αλογοσκούφης αναχώρησε για το Σίδνεϊ, όπου είχε συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης και γενικό εισαγγελέα της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Τζον Χατζηστέργο.

Αύριο, ο υπουργός θα έχει στο Σίδνεϊ συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Κόστα, και τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό.

Εξάλλου σε δηλώσεις του προς τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε γεωπολιτική θέση με στρατηγική σημασία σε μία περιοχή με σημαντικές προοπτικές για υψηλότερη ανάπτυξη και διαθέτει τις πιο αναπτυγμένες υποδομές στην ευρύτερη περιοχή».

Όπως επίσης σημείωσε, «επενδύοντας στην Ελλάδα ή αξιοποιώντας την εμπορικά ως διαμετακομιστικό κέντρο, μία επιχείρηση μπορεί να πετύχει σημαντικές συνεργασίες με τις 3.600 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα