Shanghai Autο: Πρόβλεψη για τέσσερις φορές υψηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007 08:40

ΥΠΕΡΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η Shanghai Automotive Co., η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, μετά την απόκτηση μεριδίων σε venture με την General Motors Corp. και την Volkswagen AG από την μητρική της.

Η εταιρεία δεν έδωσε σήμερα στοιχεία για τα κέρδη στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 222,9 εκατ. γιουάν (29 εκατ. δολ.) το πρώτο τρίμηνο του 2006, βάσει των κινεζικών λογιστικών προτύπων. Η Shanghai Auto, θα ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της χρήσης, στις 28 Απριλίου.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1,2%, φθάνοντας στα 13,69 γιουάν, στις 11:30 π.μ. στη Σαγκάη, τοπική ώρα. Το τελευταίο δωδεκάμηνο, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αναρριχήθηκαν περίπου τέσσερις φορές.

Η GM, συνεργάτιδα της Shanghai Auto, αύξησε το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα στο 13,9% το πρώτο τρίμηνο από 13,5% πριν από ένα έτος. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να λανσάρει περίπου 10 νέα ανανεωμένα μοντέλα φέτος στην Κίνα, για να επιτύχει τον στόχο πωλήσεων του 2007, κοντά στο ένα εκατ. οχήματα στη χώρα.

Η Volkswagen AG αύξησε πέρυσι τις πωλήσεις της στην Κίνα, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά της, κατά 24%. Η εταιρεία δεν έχει δώσει στοιχεία για το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα το 2006. Η Volkswagen επιθυμεί να παρουσιάσει έως 14 νέα μοντέλα αυτοκινήτων στη χώρα έως το 2009.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε πέρυσι με ρυθμό 10,7%, το ταχύτερο σε 11 χρόνια. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων ενδέχεται να αυξηθούν στα 9 εκατ. οχήματα έως το 2010 σύμφωνα με την National Development and Reform Commission. Πέρυσι οι πωλήσεις άγγιξαν τα 7,22 εκατ. οχήματα.

Η Shanghai Auto, αλλιώς SAIC Motor πριν από την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων, ξεπέρασε την China FAW Group Corp. για να καταστεί πέρυσι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Η εταιρεία επιθυμεί να υπερβεί την αναμενόμενη άνοδο 15% των πωλήσεων το 2007 με νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου και του μοντέλου της Roewe.

Οι πωλήσεις του Roewe 750 που ετέθη προς πώληση τον Οκτώβριο του 2006, άγγιξαν τα 4.000 οχήματα στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της SAIC Motor, Chen Hong. Το Roewe έχει σχεδιαστεί βάσει των δικαιωμάτων σχεδιασμού που αγόρασε η κινεζική εταιρεία από την χρεοκοπημένη βρετανική MG Rover Group Ltd.

Tα δύο venture της GM με την Shanghai Auto πούλησαν περίπου 25% περισσότερα αυτοκίνητα ή 290.845 κομμάτια, το πρώτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις του σήματος Buick της εταιρείας, αυξήθηκαν 25,3%, φθάνοντας στα 82.195 οχήματα, αποτέλεσμα των πωλήσεων του πιο δημοφιλούς μοντέλου της, Excelle.

H SAIC Motor έλαβε τον Δεκέμβριο του 2006, 3,28 δισ. μετοχές στο Χρηματιστήριο για μερίδια σε 11 venture αυτοκινήτων, τριών εταιρειών κατασκευής μερών αυτοκινήτων και μία εταιρεία χρηματοδότησης για την αγορά αυτοκινήτων. Το μερίδιο της στην Shanghai Auto, αυξήθηκε στο 84% μετά τη συμφωνία. Τους δύο τελευταίους μήνες του 2006, η Shanghai Auto εμφάνισε κέρδη από τα venture.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα