Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο

Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 08:19

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι θα καταθέσουν κατά της Κίνας καταγγελίες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η ένταση θα κλιμακωθεί περιορίζοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Το αμερικανικό νόμισμα περιόρισε την άνοδο τριών ημερών έναντι του γιέν καθώς η Κίνα ενδέχεται να ανταποδώσει οποιαδήποτε τιμωρία για την παραβίαση της πατέντας αμερικανικών αγαθών. Η αύξηση της έντασης ενδέχεται να οδηγήσει την Κίνα στη μείωση της αγοράς αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων με τα συναλλαγματικά αποθέματα πλέον του 1 τρισ. δολαρίων.

Το δολάριο υποχώρησε στα 119,02 γιέν στις 12:56 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα από 119,32 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Επίσης υποχώρησε στο 1,3417 ανά ευρώ από 1,3354. Σύμφωνα με τους αναλυτές το δολάριο θα υποχωρήσει στο 1,36 έναντι του ευρώ αυτόν τον μήνα.

Το γιέν υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshihiko Fukui, θα σηματοδοτήσει ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα μετά τη διατήρηση του κόστους δανεισμού κατά τη διήμερη συνεδρίαση της τράπεζας που έληξε σήμερα.

Οι απώλειες του δολαρίου επιταχύνθηκαν μετά την άνοδο του ευρώ πάνω από το 1,3400 δολ. και την άνοδο του γιέν πάνω από τα 119,00 έναντι του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα