PPR: Αγοράζει το 27% της Puma, κάνει προσφορά για το υπόλοιπο

Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 09:12

ΜΕΡΙΔΙΟ 27% στην Puma AG αγόρασε η PPR SA, η γαλλική εταιρεία που ελέγχεται από την οικογένεια των δισεκατομμυριούχων Pinault, ενώ είπε ότι θα κάνει προσφορά για το υπόλοιπο της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών, αντί συνολικού ποσού 5,3 δισ. ευρώ (7,1 δισ. δολ.).

Η PPR, ιδιοκτήτρια της εταιρείας ειδών πολυτελείας Gucci Group, κατέβαλε 330 ευρώ ανά μετοχή για το μερίδιο που κατέχουν οι Γερμανοί δισεκατομμυριούχοι Guenter και Daniela Herz και θα προσφέρουν το ίδιο ποσόν στους λοιπούς μετόχους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Puma. Η προσφορά είναι 4,8% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Puma στις 5 Απριλίου.

Η εξαγορά της Puma θα αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων της PPR στο εξωτερικό με την προσθήκη περισσότερων διεθνών σημάτων. Η Puma, της οποίας τα προϊόντα πωλούνται σε 80 κράτη, προβλέπει έσοδα και κέρδη ρεκόρ το 2007, μετά τον τετραπλασιασμό των πωλήσεών της σε πέντε χρόνια, αποτέλεσμα της ανανέωσης των ειδών της από τη δεκαετία του ΄70 που ώθησε υψηλότερα τις πωλήσεις αθλητικών υποδημάτων και ενδυμάτων.

Η PPR θέλει να προσθέσει στη γκάμα της τα είδη της Puma καθώς οι σχεδιαστές ειδών πολυτελείας συνεργάζονται με εταιρείες παραγωγής αθλητικών ειδών για να επωφεληθούν της ζήτησης σινιέ ρούχων και υποδημάτων. Η Puma και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Adidas AG, συνεργάζονται με τους σχεδιαστές Alexander McQueen και Stella McCartney, των οποίων οι εταιρείες ανήκουν στην PPR.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα