Citigroup: Προς μείωση 17.000 θέσεων εργασίας ή το 5% του προσωπικού

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 11:42

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ του εργατικού της δυναμικού κατά 5% ή περίπου κατά 17.000 θέσεις εργασίας, ενδέχεται να προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να μειώσει τα ετήσια έξοδα πλέον του 1 δισ. δολ., σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα σχέδια της τράπεζας, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι περικοπές γίνονται μετά τον τρίμηνο έλεγχο του διευθυντή Robert Druskin, είπε ο ίδιος άνθρωπος, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μέχρι την αυριανή ανακοίνωση της τράπεζας. Η τράπεζα με έδρα στη Ν. Υόρκη ενδέχεται να κλείσει γραφεία και να μεταφέρει μέρος των 337.000 εργαζομένων πλήρους και μερικούς απασχόλησης σε περιοχές με χαμηλότερο κόστος και να συνδυάσει τα συστήματα κομπιούτερ για να εξοικονομήσει περίπου 2 δισ. δολ. ετησίως, σύμφωνα με τον John McDonald, αναλυτή της Banc of America Securities.

O ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Charles Prince δέχεται πίεση από τους μετόχους επειδή η μετοχή της Citigroup υστερεί των ανταγωνιστριών της και τα έξοδα αυξήθηκαν με τον διπλάσιο ρυθμό των εσόδων της πέρυσι. Πιθανόν η τράπεζα να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν λιγότερο από 1%, στο 1,09 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Xθες ρεπορτάζ του CNBC, ανέφερε ότι η μείωση των θέσεων εργασίας της Citigroup θα επηρεάσει 45.000 εργαζομένους. Ο Michael Hanretta, ένας από τους εκπροσώπους της τράπεζας είπε ότι τα στελέχη της δεν σχολιάζουν τα σχέδια του Druskin, μέχρι την αυριανή ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Citigroup έχουν σημειώσει άνοδο 13% από την ανάληψη της θέσης του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της τράπεζας από τον Prince, ηλικίας 57 ετών, τον Οκτώβριο του 2003 ή ποσοστό 3,6% ετησίως. Οι μετοχές της Bank of America Corp. και της JPMorgan Chase & Co. έχουν σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη του 30% την ίδια χρονική περίοδο. Χθες, οι μετοχές της Citigroup σημείωσαν άνοδο 1%, φθάνοντας στα 51,58 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Και ενώ η Citigroup σχεδιάζει να μειώσει το κόστος, ο Prince κάνει εξαγορές. Χθες η τράπεζα συμφώνησε να αγοράσει την Taiwan's Bank of Overseas Chinese προς περίπου 426 εκατ. δολ. και βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αγορά της Nikko Cordial Corp., της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας.

Επίσης η Citigroup βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της διαχειρίστριας hedge-fund, Old Lane LP με έδρα τη Ν. Υόρκη, σε μια προσπάθεια να τοποθετήσει τον Vikram Pandit ως επικεφαλής ενός εναλλακτικού ομίλου επενδύσεων, που περιλαμβάνει μετοχές και real estate, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση ανθρώπου που γνωρίζει το θέμα των συνομιλιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα