Ιαπωνία: Μεγαλύτερη η μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 07:01

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ των προβλέψεων του 5,2% μείωση σημείωσαν τον Φεβρουάριο οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, υπογραμμίζοντας την ανησυχία μεταξύ των βιομηχανιών ότι η ανάπτυξη των εξαγωγών ενδέχεται να συρρικνωθεί φέτος.

Οι μη κρατικές παραγγελίες, εξαιρουμένης της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, υποχώρησαν στο 1,04 τρισ. γιέν (8,7 δισ. δολ.) από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 31 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού θα ήταν 0,4%.

Η Fujitsu Ltd. και η NEC Electronics Corp. σχεδιάζουν να μειώσουν κατά περίπου 1/3 την τρέχουσα χρήση τις επενδύσεις τους καθώς προετοιμάζονται για μείωση των παραγγελιών τσιπ που χρησιμοποιούνται σε κάμερες και κονσόλες παιχνιδιών. Οι παραγγελίες από μη βιομηχανικές εταιρείες κινήθηκαν ανοδικά, καταδεικνύοντας ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Tokyo Electric Power Co. και της Central Japan Railway Co. ενδέχεται να οδηγήσουν τις επενδύσεις εταιρειών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 118,93 ανά δολάριο στις 11:01 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 119,11 που ήταν πριν από την ανακοίνωση των παραγγελιών. Η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε 2,5 μονάδες βάσης στο 1,655%.

Οι παραγγελίες ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπως συστημάτων ελέγχου ημιαγωγών, οδήγησαν την πτώση, καθώς μειώθηκαν 29,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου εννέα ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα