Angang Steel: Πουλά μετοχές για την κατασκευή εργοστασίου 2,9 δισ. δολ.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 09:34

ΣΧΕΔΙΑ να πουλήσει έως 1,78 δισ. μετοχές στους υπάρχοντες κατόχους κάνει η Angang Steel Co., η τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Κίνας, με στόχο τη χρηματοδότηση μονάδας ατσαλιού, αξίας 22,6 δισ. γιουάν (2,9 δισ. δολ.).

Η εταιρεία θα πουλήσει μετοχές σε γιουάν και δολάρια του Χονγκ Κονγκ μέσω της προσφοράς τριών για κάθε 10 μετοχές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Η εταιρεία δεν έχει θέσει ακόμη την τιμή διάθεσης.

Η Angang Steel επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια από μία αγορά η οποία σχεδόν τριπλασιάστηκε πέρυσι, παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι θα μειώσει της εκπτώσεις φόρων μέρους των εξαγωγών ατσαλιού. Οι κινεζικές εταιρείες πούλησαν μετοχές αξίας 83 δισ. δολ. στο Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη και την Σενζέν πέρυσι. Η Industrial & Commercial Bank of China Ltd. άντλησε 22 δισ. δολ. τον Οκτώβριο κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή παγκοσμίως.

Οι μετοχές της Angang Steel σημείωσαν απώλειες έως 48 σεντς, ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στα 14,62 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, πριν διαπραγματευθούν 18 σεντς υψηλότερα, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 15,28 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:29 μ.μ., τοπική ώρα. Οι μετοχές σε γιουάν της εταιρείας, υποχώρησαν 1,8% φθάνοντας τα 17,24 γιουάν στο Χρηματιστήριο της Σενζέν στις 11:29 π.μ. Στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 Index των μετοχών Α σε γιουάν, σημείωσε άνοδο 1,1%.

Το νέο εργοστάσιο της εταιρείας θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα κατά 31% και θα οδηγήσει την ανάπτυξη των κερδών, σύμφωνα με τον αναλυτή Lance He της UBS AG σε σημείωμά του προς τους πελάτες στις 8 Φεβρουαρίου. Θα παράγει έως 5 εκατ. τόνους ατσαλιού ετησίως και 4,88 εκατ. τόνους προϊόντων ατσαλιού, καθώς και φύλλων που χρησιμοποιούνται στην κατασκυεή πλοίων, αυτοκινήτων, αλλά και σε ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Η Angang Steel είπε ότι χρειάζεται να επενδύσει 12 δισ. γιουάν φέτος και 5,5 δισ. γιουάν το επόμενο έτος για να κατασκευάσει το εργοστάσιο. Ηδη έχει δαπανήσει περίπου 5,1 δισ. γιουάν για την κατασκευή του.

Οι τιμές ατσαλιού στην Κίνα, σημείωσαν άνοδο 4,7% φέτος, καθώς η κυβέρνηση πίεσε για την παύση λειτουργίας ακατάλληλων μονάδων μειώνοντας την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας. Οι Angan αύξησε τις τιμές για τις φορτώσεις Απριλίου τον μήνα που πέρασε, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Τax.

H Κίνα, προμηθεύτρια του 1/3 του χάλυβα παγκοσμίως, ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή κατά 13% στα 475 εκατ. τόνους φέτος, έναντι εκτιμώμενης αύξησης 14% της ζήτησης, σύμφωνα με την China Iron and Steel Association στις 9 Φεβρουαρίου. Η παραγωγή το 2006 αυξήθηκε 18%.

Το δεύτερο εξάμηνο τα κέρδη της Angang Steel σημείωσαν σχεδόν πενταπλάσια άνοδο μετά τον διπλασιασμό της παραγωγής της μέσω εξαγορών. Τα κέρδη αυξήθηκαν 4,08 δισ. γιουάν το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 900 εκατ. γιουάν το 2005, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg που αφαίρεσε τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου από τα αντίστοιχα του συνόλου της χρήσης του 2006 που ανακοίνωσε χθες η Angang. Οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν στα 29,6 δισ. γιουάν το δεύτερο εξάμηνο.

Επίσης η εταιρεία είπε ότι θα διανείμει μέρισμα 0,58 γιουάν ανά μετοχή, το υψηλότερο που έχει διανείμει από τότε που εισήχθη στο Χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 1997.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα