Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 09:56

Fortius Finance: «Η διάσπαση της αντίστασης των 4.710 μονάδων χθες “ανοίγει” το δρόμο για την κίνηση του ΓΔ προς το υψηλό έτους των 4.802 μονάδων στην περίπτωση βέβαια που δεν αντιστραφεί το κλίμα στο εξωτερικό. Ζητούμενο πλέον είναι η αύξηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας στα €400 εκ. προκειμένου να πιστοποιηθούν οι προθέσεις των επενδυτών.

»Στα θετικά επίσης μπορούμε να εντάξουμε και τη συνεχή αύξηση της συμμετοχής των ξένων επενδυτών στο ΧΑ, όπως καταδεικνύεται και από τα στοιχεία του Μαρτίου. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές, λόγω κυρίως του θετικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό (η Alcoa μετά το κλείσιμο της Wall Street χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των συγκλινόντων εκτιμήσεων). Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο, πλην βεβαίως της αύξησης του τζίρου, είναι η άνοδος του FTSE/ASE- 20 πάνω από την αντίσταση των 2.540 μονάδων στη σημερινή συνεδρίαση».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με οδηγό μετοχές όπως η ΕΥΡΩΒ, ΕΕΕΚ, ΦΟΛΙ και ΒΙΟΧΚ πλησίασε τα υψηλά έτους και δημιούργησε μία νέα δυναμική η οποία καθοδηγείται από το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Για σήμερα αναμένεται θετική ημέρα και ίσως καθοριστική για τη συνέχεια λόγω αντίστασης βασικών επιπέδων για τους βασικούς δείκτες της αγοράς (ΓΔ-4800, FTSE20-2600)».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα