Αλαβάνος: Τα Ταμεία στο έλεος της κερδοσκοπίας Χρηματιστηριακών και Τραπεζών

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 13:19

«Στην Ελλάδα υπάρχει ίσως ο πιο άγριος καπιταλισμός και κερδοσκοπία σε βάρος του δημοσίου σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Αυτό εκδηλώνεται και στην υπόθεση των Ταμείων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνα.

Όπως επεσήμανε ο κ.Αλαβάνος, σε αντίθεση με ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου υπάρχουν Αρχές Εποπτείας των Επενδύσεων των Ταμείων, στην Ελλάδα -όπως είπε- τα Ταμεία είχαν εγκαταλειφθεί στο έλεος της κερδοσκοπίας Χρηματιστηριακών Εταιρειών και Τραπεζών. «¶ρα ένα σημαντικό ζήτημα είναι να υπάρξει ένα νέο θεσμικό σύστημα, μια ειδική Αρχή, που θα εποπτεύει και θα στηρίζει τα Ταμεία στις επενδύσεις τους», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε για ευθύνη του κράτους για την άγρια εκμετάλλευση των Ταμείων, θέτοντας παράλληλα ζήτημα πλήρους αποκατάστασης των ζημίων που έχουν υποστεί τα Ταμεία.

Τέλος ο κ.Αλαβάνος επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των ομολόγων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα