Ηλεκτρονική Αθηνών: Εξαγορά του 100% Σαραφίδης ΑΕ

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 17:41
UPD:18:11

Σε συμφωνία με το σύνολο των μετόχων της εταιρείας ηλεκτρικών οικιακών συσκευών Σαραφίδης ΑΕ για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ήλθε η διοίκηση της Ηλεκτρονική Αθηνών ΑΕΕ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, προγραμματίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Σαραφίδης στη Β. Ελλάδα, η δημιουργία συνεργιών και οικονομιών κλίμακος. Σύμφωνα με τις υφιστάμενες σήμερα προβλέψεις και εκτιμήσεις της εταιρείας, στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι η διατήρηση της επωνυμίας Σαραφίδης, καθώς και η παραμονή στη διοίκηση της Σαραφίδης των μετόχων κ.κ. Σαραφίδη και Ταβατίδη.

Σε επίπεδο θεμελιωδών μεγεθών για την Ηλεκτρονική Αθηνών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη εξαγορά αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο ενοποίησης της Σαραφίδης, τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην κερδοφορία, χωρίς επιβάρυνση στη μέχρι τώρα μερισματική πολιτική της.

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί με ιδία κεφάλαια. Το τίμημα υπολείπεται του 30% των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας. Οι ως άνω αποκτήσεις μετοχών τελούν υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισής τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα