ΥΕΝ: Ελεγχόμενη η περιβαλλοντική κατάσταση μετά από το ναυάγιο

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 17:51

Η κατάσταση όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, μετά από το ναυάγιο, είναι απόλυτα ελεγχόμενη, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων που είχε σήμερα το πρωί στη Σαντορίνη ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ενώ αποφασίστηκε και η λήψη πρόσθετων μέτρων, που θα συζητηθούν σε επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στο ΥΕΝ με στόχο την εξασφάλιση της προστασίας της θάλασσας και των ακτών της νήσου, εν όψει μάλιστα της νέας τουριστικής περιόδου.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τους τοπικούς φορείς καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο Κ/Ζ «SEA DIAMOND».

«Συζητήσαμε σήμερα με τους φορείς της Σαντορίνης τα επόμενα βήματα για να αποδώσουμε και στον ελληνικό τουρισμό και στον τοπικό πληθυσμό τη Σαντορίνη, όπως ήταν πριν το ναυάγιο... Είμαστε σε ετοιμότητα για δύο σημαντικά θέματα. Το ένα είναι η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, για το οποίο έγινε η σύσκεψη σήμερα. Νομίζω ότι πήγαμε πολύ καλά, εντοπίσαμε όλα τα θέματα, τα οποία πρέπει να επιλύσουμε. Θα μείνει κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος στο νησί για τις επόμενες μέρες και την ερχόμενη Τρίτη, πέρα από την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας της ελληνικής Βουλής της αρμόδιας επιτροπής, θα γίνει και σύσκεψη στο ΥΕΝ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Μένει ακόμα το θέμα της ανεύρεσης των δύο αγνοουμένων.

Νομίζω ότι προς το παρόν η κατάσταση για το θέμα του περιβάλλοντος είναι ελεγχόμενη, θα ληφθούν επίσης πρόσθετα μέτρα και θα αναπτυχθεί ένα δίχτυ προστασίας 1.500 μέτρων, που είναι πολύ μεγάλο και για τα διεθνή δεδομένα. Υπάρχει η τεχνογνωσία και στο Λιμενικό Σώμα και στα παραπλέοντα σκάφη, που έχουν επιστρατευθεί για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και νομίζω ότι με τις ενέργειες, τις οποίες προγραμματίζουμε, θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να έχουμε ένα ευτυχές αποτέλεσμα και στο θέμα αυτό», δήλωσε μετά από τη σύσκεψη ο ΥΕΝ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών θα διενεργούνται καθημερινά μετρήσεις για τον έλεγχο και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της περιοχής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα