Τραμουντάνα: Προαιρετική Δημόσια Πρόταση στους μετόχους της Notos Com

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 18:32

Η «ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ ΙΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (ο Προτείνων) υπέβαλε την 11η Απριλίου 2007, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) και στο Διοικητικό Συμβούλιο της «NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου σχετικά με την παρούσα προαιρετική δημόσια πρόταση αγοράς των μετοχών της.

1. ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ: Προτείνων είναι η ανώνυμη εταιρία «ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ ΙΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», που ιδρύθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδος, με έδρα τον Δήμο Αθηνών, οδός Νεόφρονος, αριθμός 29-31, νομίμως εκπροσωπούμενη για τους σκοπούς της Δημόσιας Πρότασης από τον κ. Γεώργιο Παπάζογλου.

2. ΕΤΑΙΡΙΑ, ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ: Η ανώνυμη εταιρία υπό την επωνυμία «NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και το διακριτικό τίτλο ? NOTOS COM HOLDINGS S.A.? που εδρεύει στον Δήμο Κηφισιάς Αττικής, οδός Μενεξέδων, αριθμός 6 (η Εταιρία).

3. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΟΣ: Το πιστωτικό ίδρυμα «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» (η Alpha Bank), με έδρα την Αθήνα οδός Σταδίου αρ. 40, ενεργεί, κατ’ άρθρο 12 του νόμου 3461/2006, ως σύμβουλος του Προτείνοντος για τη Δημόσια Πρόταση.

4. ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ: Το σύνολο των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών εκδόσεως της Εταιρίας, με ονομαστική αξία ευρώ 0,50 εκάστη, οι οποίες έχουν εισαχθεί και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, (οι Μετοχές) και τις οποίες δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα ο Προτείνων ή τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν, ήτοι οι κκ. Γεώργιος Παπάζογλου, Χρήστος Παπαέλληνας, Μιχάλης Παπαέλληνας, Αλέξανδρος Στράτος και κα Βαρβάρα Βερνίκου, η Τραμουντάνα Συμμετοχών Α.Ε. και το Λαμπροπούλειο Ίδρυμα (δωρεά Θεμιστοκλέους Λαμπρόπουλου) κατά την ημερομηνία υποβολής της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι 8.853.253 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν 12,45% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Σημειώνεται πάντως ότι ο Προτείνων -καθώς και τα πρόσωπα που ανωτέρω αναφέρονται ότι ενεργούν συντονισμένα- προτίθενται, από τη δημοσίευση της παρούσας και μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, να αποκτούν Μετοχές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

5. ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ: Ο Προτείνων δεσμεύεται να αποκτήσει όλες τις προσφερόμενες Μετοχές, δηλαδή έως 8.853.253 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 12,45% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

6. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ: Ο Προτείνων θα καταβάλλει για κάθε Μετοχή, ως προς την οποία η Δημόσια Πρόταση θα γίνει εγκύρως αποδεκτή, το ποσό των ευρώ 3,80 τοις μετρητοίς.

7. ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑ & ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ: Την 10η Απριλίου 2007, ο Προτείνων κατείχε 36.681 Μετοχές, ενώ οι Μετοχές και τα αναλογούντα δικαιώματα ψήφου που κατείχαν άμεσα ή έμμεσα τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα την ίδια ημέρα είχαν ως εξής:

Τραμουντάνα Συμμετοχών Α.Ε.: 31.002.034, 43,61%.

Γεώργιος Παπάζογλου: 12.535.119, 17,63%.

Χρήστος Παπαέλληνας: 7.000.423, 9,85%.

Μιχάλης Παπαέλληνας: 6.767.544, 9,52%.

Λαμπροπούλειο Ίδρυμα (δωρεά Θεμιστοκλέους Λαμπρόπουλου): 2.204.228, 3,10%.

Βαρβάρα Βερνίκου: 1.376.276, 1,94%.

Αλέξανδρος Στράτος: 1.308.176, 1,84%.

Σύνολο: 62.193.800, 87,49%.

8. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Πληροφοριακού Δελτίου, αντίγραφα του οποίου και δηλώσεις αποδοχής θα είναι διαθέσιμα στους μετόχους της Εταιρίας από τα καταστήματα της Alpha Bank, στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που ο Προτείνων και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα από κοινού και μετά την λήξη της Περιόδου Αποδοχής κατέχουν Μετοχές που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, ο Προτείνων διατηρεί το δικαίωμά του να απαιτήσει την μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων Μετοχών της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006. Επίσης, με την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων προτίθεται να επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών της Εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η παρούσα προαιρετική Δημόσια Πρόταση, απευθύνεται μόνο σε πρόσωπα, τα οποία νομίμως δύνανται να την αποδεχθούν. Συγκεκριμένα, και προς συμμόρφωση με την οικεία νομοθεσία ξένων κρατών, η παρούσα Δημόσια Πρόταση δεν απευθύνεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή τύπο (εγγράφως ή άλλως πως), αμέσως ή εμμέσως, εντός ή προς οποιαδήποτε χώρα, στην οποία σύμφωνα με τους νόμους αυτής, η διενέργεια της παρούσας Δημόσιας Πρότασης ή η αποστολή/διανομή της παρούσας ανακοίνωσης είναι παράνομη ή αποτελεί παραβίαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας νομοθεσίας, κανόνα ή κανονισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα