Σφράγιση του ξενοδοχείου Louis Corkyra Beach

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2007 20:42

Εντολή στα αρμόδια όργανα του ΕΟΤ να προβούν στην σφράγιση της ξενοδοχειακής επιχείρησης Louis Corkyra Beach, διότι αυτή λειτούργησε παρανόμως καθώς έχει ανακληθεί το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας της, έδωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Συγκεκριμένα, στις 30/10/2006, με εντολή της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Προϊστάμενος της ΠΥΤ Ιονίων Νήσων ανακάλεσε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του Ξενοδοχείου Louis Corkyra Beach μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της έρευνας των δικαστικών αρχών για τα αίτια του ατυχήματος που συνέβη εκεί. Μάλιστα, στην απόφαση επισημαίνονταν ότι σε περίπτωση που από την έρευνα των δικαστικών αρχών προκύψουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της επιχείρησης τότε δε θα της επαναχορηγηθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας.

Κατά της απόφασης αυτής, η επιχείρηση άσκησε στις 24/11/2006 προσφυγή στην Επιτροπή Προσφυγών του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το Νόμο (άρθρο 32 παρ.2 Ν.3498/2006), και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Γνωμ.605/2005 Α’ Τμήμα, που έχει γίνει αποδεκτή) η άσκηση της προσφυγής συνεπάγεται την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για ανάκληση του ειδικού σήματος λειτουργίας του ξενοδοχείου για ένα τρίμηνο από την ημερομηνία της κατάθεσης της προσφυγής.

Εφόσον όμως παρέλθει η τρίμηνη προθεσμία, χωρίς να έχει εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Προσφυγών, τότε η απόφαση ανάκλησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας εκτελείται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η τρίμηνη προθεσμία έληξε στις 24/2/2007, χωρίς η Επιτροπή Προσφυγών να έχει εκδώσει την απόφασή της καθώς δεν είχαν συγκεντρωθεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από τους συναρμόδιους φορείς (πυροσβεστική, πολεοδομία, πρωτοδικείο Κέρκυρας) όσο και από την ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Συνεπώς, εφόσον η επιχείρηση Louis Corkyra Beach λειτούργησε μετά την ημερομηνία αυτή (24/2/2007) , η λειτουργία της είναι παράνομη και για το λόγο αυτό σήμερα η υπουργός έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες την εντολή να προβούν σε σφράγιση της επιχείρησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα