Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 08:01

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ευελιξία στα εργασιακά με bonus και απολύσεις. Αυτόνομη μισθολογική πολιτική υιοθετούν οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «¶μεσος κίνδυνος μπλακ άουτ. Σχέδιο για αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ. Με δύο μέτρα η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει την κατανάλωση ρεύματος.»

* ΚΕΡΔΟΣ: «Ανοίγει η κλειστή αγορά των φορτηγών δημοσίας χρήσεως. Το ΕΒΕΑ πιέζει την κυβέρνηση, το ΙΟΒΕ παρουσιάζει την ερχόμενη Τρίτη ειδική μελέτη.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επίσπευση διαδικασιών για τις αλλαγές στα Ταμεία. Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Αλογοσκούφη - Τσιτουρίδη.»

Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών με την παροχή κινήτρων ζητούν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι σημαντικά. Όπως, μάλιστα, προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ που θα παρουσιαστεί την προσεχή Τρίτη, το άνοιγμα της κλειστής αγοράς φορτηγών δημοσίας χρήσεως θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των κομίστρων από 1,5 έως 2,5%.»

Επιχειρήσεις Βόρειας Ελλάδας - Εργασιακές σχέσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι «στροφή σε περισσότερο ευέλικτη πολιτική μισθοδοσίας και εργασιακών σχέσεων πραγματοποίησαν τη διετία 2005-2006 οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, η οποία αποδείχθηκε αποτελεσματική, καθώς συνοδεύτηκε από αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας. Οι στρατηγικές επιλογές συνίσταντο την προηγούμενη διετία σε: Διαφοροποίηση των ποσοστών αναπροσαρμογής αποδοχών μεταξύ των εργαζομένων της ίδιας εταιρίας-με βάση συστήματα αξιολόγησης- από το 87% των επιχειρήσεων, με σαφή την «αυτονόμησή» τους από την κυβερνητική μισθολογική πολιτική. Επέκταση του θεσμού των bonus. Μείωση προσωπικού το 2005.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα