Ελαφρές διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 08:16

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στη Ν. Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι η άνοδος της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, θα στηρίξει τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου, ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού. Πτωτικά κινήθηκε το ασήμι.

Ο δείκτης UBS Bloomberg CMCI των 28 εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ενεργείας, των μετάλλων, των δημητριακών και των ζώων, σημείωσε άνοδο τέσσερις εβδομάδες στη σειρά. Οι τιμές της βενζίνης άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών σήμερα, ενώ νικέλιο και μόλυβδος βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Οι επενδύσεις στο StreetTracks Gold Trust, ένα κεφάλαιο που επενδύει στο πολύτιμο μέταλλο, αυξήθηκαν φέτος στο 1,5 δισ. δολάρια.

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Ιουνίου, έκλεισαν στα 681,70 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), τα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου σημείωναν άνοδο έως 0,7%.

Η ζήτηση από τους κερδοσκόπους στήριξε τις τιμές των μετάλλων, σύμφωνα με τον Robin Bhar, αναλυτή της UBS AG στο Λονδίνο, σε έκθεσή του.

Νωρίτερα ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά καθώς το δολάριο υποχώρησε έναντι του καλαθιού των έξι κυριοτέρων νομισμάτων του κόσμου. Ο δείκτης του δολαρίου βρίσκεται χαμηλότερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, υποχωρώντας στο 82,60.

Το ασήμι για παράδοση Μαΐου, υποχώρησε 4 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 13.89 δολ. η ουγγιά, περιορίζοντας το ράλι των πέντε συνεδριάσεων. Οι τιμές του βρίσκονται ακόμη 7,4% υψηλότερα, φέτος.

Ο χρυσός φέτος έχει σημειώσει άνοδο 6,9%, ενώ ο δείκτης Dow Jones έχει σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα