Νestle: Αποκτά την αμερικανική Gerber προς 5,5 δισ. δολ.

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 09:08

H Nestle SA, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, επιβεβαίωσε την συμφωνία ύψους 5,5 δισ. δολ. σε μετρητά για την εξαγορά της εταιρείας παρασκευής παιδιών τροφών των ΗΠΑ, Gerber, από την Novartis AG, κάνοντας μεγαλύτερη την παρουσία της στη δραστηριότητα υγιεινών τροφών, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Nestle είπε σήμερα ότι η συμφωνία θα τονώσει το σκέλος υγιεινών τροφών της εταιρείας, που περιλαμβάνει ειδικές τροφές για παιδιά, βρεφικές τροφές και άλλα, με ετήσιες πωλήσεις περίπου 10 δισ. ελβετικών φράγκων (8,21 δισ. δολ.).

Η Gerber θα παράγει περίπου 1,95 δισ. δολ. καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις της το 2007, σύμφωνα με την Nestle. Προσφάτως η Nestle αγόρασε τη δραστηριότητα υγιεινών τροφών από την Novartis αντί ποσού 2,5 δισ. δολ., η οποία όμως δεν περιελάμβανε την Gerber.

H ελβετική Novartis, η τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του κόσμου, είπε ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει την πώληση της Gerber το δεύτερο εξάμηνο του 2007.

Η πώληση αυτή σημαίνει ότι η φαρμακευτική εταιρεία θα παράγει το 100% των εσόδων της από τη δραστηριότητα στον τομέα προσωπικής φροντίδας, έναντι του 45% των εσόδων από αυτήν το 1996. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, παράγει φάρμακα για την υπέρταση και την λευχαιμία.

Η ελβετική Nestle που παράγει τον καφέ Nescafe, τις πλάκες σοκολάτας KitKat και εμφιαλώνει το νερό Perrier, προσπάθησε για πρώτη φορά να αποκτήσει την Gerber στη δεκαετία του 1990, αλλά δεν τα κατάφερε εξ αιτίας της Sandoz, η οποία αργότερα αποτέλεσε μέρος της Novartis. Οικονομικοί αναλυτές περίμεναν αυτήν την εμπορική συναλλαγή και προέβλεπαν ότι θα αποφέρει από 5 έως 6 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα