Samsung Electronics: Χαμηλότερα κέρδη από τα chip

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 09:52

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μείωση κερδών μέσα σε 1,5 έτος, μετά τoν κορεσμό που οδήγησε χαμηλότερα τις τιμές των ημιαγωγών, εμφάνισε η Samsung Electronics Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ, τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες και κινητά τηλέφωνα της Ασίας.

Το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 15%, φθάνοντας στο 1,6 τρισ. ουόν (1,7 δισ. δολ.) από 1,88 τρισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 3,1%, φθάνοντας στα 14,39 τρισ. ουόν. Τα κέρδη και οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Η Samsung υπερεκτίμησε τη ζήτηση που δημιουργήθηκε από το νέο λογισμικό της Microsoft Corp., Vista, την πρώτη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows από το 2001. Οι τιμές των τσιπ μνήμης υποχώρησαν 56% φέτος και οι αναλυτές εκτιμούν ότι περαιτέρω μειώσει αυτό το τρίμηνο ενδέχεται να επηρεάσουν την άνοδο από τα κινητά τηλέφωνα, τις οθόνες υγρών κρυστάλλων και της τηλεοράσεις.

Οι μετοχές της Samsung υποχώρησαν έως 1,5%, μετά τη μείωση των λειτουργικών της κερδών κατά 27%, στο 1,18 τρισ. ουόν, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Στις 12:12 μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα, οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν 0,7% χαμηλότερα, στα 600.000 ουόν η μία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 18 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, η εταιρεία θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 1,67 τρισ. ουόν, λειτουργικά κέρδη 1,4 τρισ. ουόν και πωλήσεις 14,58 τρισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα