3i Group: Kεφάλαιο 5 δισ. δολ. για επενδύσεις στην Ινδία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 10:05

ΣΧΕΔΙΑ να αντλήσει ποσόν 5 δισ. δολ. για να επενδύσει σε λιμάνια της Ινδίας, εργοστάσια ηλεκτρικής ενεργείας και δρόμους, κάνει 3i Group Plc, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία venture capital της Ευρώπης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg.

H 3ι που εδρεύει στο Λονδίνο, συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να βοηθήσει την Ινδία να κατασκευάσει λιμάνια, εργοστάσια ηλεκτρικής ενεργείας, δρόμους και άλλα έργα υποδομών, αξίας 320 δισ. δολαρίων.

Η Citigroup Inc., η Blackstone Group Holdings LP και δύο ινδικές εταιρείες του κλάδου των οικονομικών υπέγραψαν τον Φεβρουάριο συμφωνία για την έναρξη χρηματοδότησης 5 δισ. δολ. στο πλαίσιο της βελτίωσης δρόμων, λιμένων και άλλων εταιρειών κοινής ωφελείας. Η ινδική Infrastructure Development Finance Co., η Citigroup και η Blackstone θα επενδύσουν αρχικά 250 εκατ. δολάρια.

Χθες η 3i υπέγραψε συμφωνία με την κρατική Infrastructure Finance Co. της Ινδίας στη χρηματοδότηση έργων στη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Bloomberg News.

O Chris Rowlands, συνεργάτης της 3i στην Ασία, μιλώντας από τη Σιγκαπούρη, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης.

Η εταιρεία, που επενδύει σε έργα υποδομής μαζί με τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη τις δύο τελευταίες δεκαετίες, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαιά της για επένδυση σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, δρόμους και άλλα έργα στην Ινδία, σύμφωνα με τον Rowlands.

Η 3i επεκτείνεται στην Ασία, τόπο της ταχύτερης ανάπτυξης των μεγάλων οικονομιών, καθώς ο ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες επενδύσεων εντείνεται στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα