ΚΚΕ: Επίκαιρη ερώτηση για το ναυάγιο του «Sea Diamond»

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 17:55

Επίκαιρη ερώτηση προς τον ΥΕΝ για το ναυάγιο του «Sea Diamond» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδεα Παντελάκη και Σταύρος Σκοπελίτης.

«Οι καταγγελίες για το Ε/Γ - Τ/Κ πλοίο «SEA DIAMOND» που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τα σωστικά μέσα, τη στεγανή υποδιαίρεση, την ύπαρξη καμπίνων κάτω από την ίσαλο γραμμή κ.ά. καθώς και οι ελλείψεις στα σωστικά μέσα άλλων πλοίων, επιβεβαιώθηκαν.

Επίσης αναδείχθηκε το γεγονός ότι τα περισσότερα λιμάνια είναι επικίνδυνα και χωρίς στοιχειώδεις υποδομή, ενώ παντελής είναι η έλλειψη οργανωμένων και εξοπλισμένων σταθμών διάσωσης για να προσφέρουν άμεσα και αποτελεσματικά τη βοήθεια τους σε περιπτώσεις κινδύνου», αναφέρουν οι βουλευτές και ρωτούν τον κ. Κεφαλογιάννη «γιατί δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πλοίων, της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση απάντληση των καυσίμων και των λιπαντικών και την ανέλκυση του πλοίου προκειμένου να διαφυλαχθεί το θαλάσσιο περιβάλλον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα