ΕπΑντ.: Επιβολή προστίμου στη Dia Hellas προτείνει η Γενική Διεύθυνση

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 18:38

Την επιβολή προστίμου στη Dia Hellas προτείνει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού διότι έκρινε ότι η εταιρεία καθορίζει το περιθώριο κέρδους και επιβάλλει ρήτρα αποκλειστικής προμήθειας στους δικαιοδόχους της, ενώ δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, για τις συμβάσεις που έχει υπογράψει με τους δικαιοδόχους της.

Τις καταγγελίες των εταιρειών Δ. Δημητριάδης και Σία, Μιχαήλ Τσορμπατζόγλου και Σία και Κοντοχρήστου Χρυσούλας, κατά της εταιρείας Dia Hellas θα εξετάσει στις 21 Ιουνίου 2007 η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η εταιρεία Dia καταγγέλλεται από τις ως παραπάνω εταιρείες, με τις οποίες έχει συνάψει συμβάσεις δικαιόχρησης, ότι επιβάλλει τις τιμές λιανικής πώλησης των «προϊόντων Dia», καθορίζει το περιθώριο κέρδους και επιβάλλει ρήτρα αποκλειστικής προμήθειας.

Κατά την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στοιχειοθετείται συμφωνία μεταξύ της εταιρείας Dia Hellas Α.Ε. και των ανεξάρτητων εταιρειών-δικαιοδόχων της με αντικείμενο τον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό τιμών λιανικής πώλησης των «προϊόντων Dia που πωλούνται στα καταστήματα των δικαιοδόχων και τον καθορισμό του περιθωρίου κέρδους αυτών, κατά παράβαση των άρθρων 1 παρ.1 και 2α του ν.703/77 και 81 παρ.1 ΣυνθΕΚ.

Για το λόγο αυτό, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού προτείνει την επιβολή προστίμου στην εταιρεία Dia Hellas Α.Ε. τόσο για την παράβαση των άρθρων 1, 2α του ν.703/77 και 81 ΣυνθΕΚ όσο και για τη παράλειψη γνωστοποίησης των συμβάσεων δικαιόχρησης που έχει συνάψει με τους δικαιοδόχους της. Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα