ΥΕΝ: Θα καταργήσουμε το λιμένα καταφυγής του Αθηνιού της Καλντέρας

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 19:23

Το θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος της νήσου Θήρας, από το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο κτήριο του ΥΕΝ, υπό τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κ Κεφαλογιάννη.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για το θέμα αυτό και τόνισε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος της περιοχής, η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών. Επίσης ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των «λιμένων καταφυγής» που προσδιορίστηκαν κατά το παρελθόν σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στη νήσο Θήρα , σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση του τέως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη.

«Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το σχέδιο απάντλησης του πετρελαίου που βρίσκεται στα ύφαλα του πλοίου. Εχει ξεκινήσει από την Παρασκευή και δείξαμε το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της οικολογικής αυτής καταστροφής.

Επίσης, διαβεβαιώσαμε τους φορείς της Σαντορίνης ότι η Σαντορίνη θα πάψει να είναι η χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων, όπως είχε γίνει με απόφαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή το πιο ωραίο φυσικό τοπίο στην Ελλάδα, θα έλεγε κανείς και στην Ευρώπη, είχε γίνει λιμένας καταφυγής, όπου ακόμα και τα πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο και μεταφέρουν πετρελαιοειδή μέχρι και 500.000 τόνους και όχι 500 τόνους, όπως είναι το πετρέλαιο που βρίσκεται στα ύφαλα του συγκεκριμένου Κ/Ζ, θα έβρισκε καταφυγή στο λιμένα της Σαντορίνης. Θα καταργήσουμε αυτό το λιμένα καταφυγής του Αθηνιού της Καλντέρας, στο νησί της Σαντορίνης», δήλωσε ο ΥΕΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα