Yahoo: Απώλειες των μετοχών

Μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 10:51

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Yahoo! Inc., καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη της απογοήτευσαν τους επενδυτές, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι προσπάθειες της εταιρείας να προλάβει την Google Inc. στη διαφήμιση, ενδέχεται να κρατήσουν περισσότερο.

Οι μετοχές υποχώρησαν χθες έως 9% κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους, μετά την ανακοίνωση της Yahoo, ότι τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν 11%, φθάνοντας στα 142 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 9%, στο 1,18 δισ. δολ., εξαιρουμένων των εσόδων των συνεργαζομένων με αυτήν sites.

Οι πωλήσεις της Yahoo διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, μετά το νέο διαφημιστικό πρόγραμμα της εταιρείας, Project Panama, που δεν κατάφερε να αποφέρει όσα περίμενε η διοίκησή της.

Οι μετοχές της Yahoo υποχώρησαν 2,89 δολ., φθάνοντας στα 29,20 δολ. η μία κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Εάν η υποχώρηση των μετοχών συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσής τους, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πτώση τους σε χρονικό διάστημα περίπου επτά μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα