Επίσκεψη Δ. Σιούφα σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 11:22

Για τη Ρουμανία αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου.

Αύριο, 19 Απριλίου, ο κ. Σιούφας θα συναντηθεί στο Βουκουρέστι με τον υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου της χώρας Βαραγιάν Βοσγκανιάν, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, του εμπορίου και των επιχειρήσεων.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Σιούφας θα αναχωρήσει για τη Σόφια, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιων Έργων της Βουλγαρίας ¶σεν Γκαγκαούζωφ, με τον οποίο θα συζητήσει τα επόμενα βήματα για την προώθηση της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Ρούμεν Οφτσάρωφ, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, και με Έλληνες επιχειρηματίες στην ελληνική πρεσβεία.

Την επομένη, 20 Απριλίου, θα αναχωρήσει για την ¶γκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Μεχμέτ Χιλμί Γκιουλέρ, με τον οποίο θα συζητήσει την πορεία υλοποίησης της κατασκευής του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου καθώς και το θέμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα