Roche: 16% η αύξηση των πωλήσεων το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 11:34

ΑΥΞΗΣΗ 16% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της Roche Holding AG, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας σκευασμάτων κατά του καρκίνου στον κόσμο, αποτέλεσμα της ζήτησης για σκεύασμα καταπολέμησης όγκων, σε συνδυασμό με το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης των πτηνών.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 11,4 δισ. ελβετικά φράγκα (9,45 δισ. δολ.) από 9,8 δισ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις της φαρμακοβιομηχανίας θα ήταν 11 δισ. ελβετικά φράγκα. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 2,4%.

Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμηση για την ανάπτυξη φέτος, και ανέφερε ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν ταχύτερα από τις πωλήσεις της.

Οι μετοχές της Roche σημείωσαν άνοδο 4,9 ελβετικά φράγκα, φθάνοντας σήμερα στα 227,9 ελβετικά φράγκα η μία στις 9:28 π.μ. στη Ζυρίχη, τοπική ώρα.

Από την έναρξη του έτους οι μετοχές της Roche, έχουν σημειώσει άνοδο 2,1%, έναντι ανόδου 1,6% των 16 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg European Pharmaceutical Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα