Bodycote: Απέρριψε την προσφορά της Sulzer για εξαγορά

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 11:22

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ως ιδιαίτερα χαμηλή τη βελτιωμένη προσφορά 1,07 δισ. λιρών Αγγλίας (2,2 δισ. δολ.) της ελβετικής Sulzer AG, η Bodycote International Plc, η βρετανική εταιρεία ειδικής επεξεργασίας μετάλλων.

Η Sulzer, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής βιομηχανικών αντλιών στον κόσμο, προσέφερε 332 πένες ανά μετοχή σε μετρητά για την Bodycote, που εδρεύει στη Β. Αγγλία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας. Η τιμή είναι 7 πένες ή 2% υψηλότερη από την προηγούμενη προσφορά εξαγοράς.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Sulzer, Ulf Berg, αύξησε την προσφορά του τρίτη φορά για την εξαγορά της Bodycote, καθώς επιδιώκει εξαγορές για την κάλυψη της υψηλότερης ζήτησης για αντλίες και άλλα είδη.

Οι μετοχές της Bodycote, σημείωσαν άνοδο έως 5,75 πένες, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στις 325,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 322,5 πένες η μία στις 8:22 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 34%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,04 δισ. λίρες στερλίνες.

Οι μετοχές της Sulzer σημείωσαν άνοδο 35 ελβετικά φράγκων, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 1.760 ελβετικά φράγκα η μία και η τελευταία τους τιμή ήταν τα 1.756 ελβετικά φράγκα η μία. Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν 74%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της να ανέρχεται σε 6,39 δισ. ελβετικά φράγκα (5,3 δισ. δολ.).

Η Sulzer αρχικά προσέφερε 305 πένες για κάθε μία μετοχή της Bodycote, πριν την αυξήσει στις 315 πένες και στις 325 πένες στη συνέχεια. Η τελευταία προσέγγιση για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας, είναι 44% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών στις 25 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν ανακοινώσει για πρώτη φορά ότι αποτελεί στόχο εξαγοράς.

Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας έδωσαν στη Sulzer προθεσμία έως τις 27 Απριλίου για να δηλώσει εάν θα κάνει ή όχι επίσημη προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα