Στον εισαγγελέα 42 ιδιοκτήτες βυτιοφόρων

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 12:53
UPD:12:56

ΣΤΟΝ εισαγγελέα παραπέμπονται 42 ιδιοκτήτες βυτιοφόρων για την επιβολή ποινικών κυρώσεων. Επιπλέον, ορισμένοι παραβάτες παραπέμπονται και στη ΔΟΥ ή και στις αντίστοιχες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, από τα συνεργεία του υπουργείου ελέγχθηκαν το Φεβρουάριο 342 βυτιοφόρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και διαπιστώθηκαν παραβάσεις από 46 διακινητές τους. Όπως προαναφέρθηκε, 42 παραβάτες παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

- Σε πέντε περιπτώσεις διαπιστώθηκε διαφορά στη ποσότητα πετρελαίου μεταξύ παραστατικού φόρτωσης και παραστατικών παράδοσης

- Σε 15 περιπτώσεις διαπιστώθηκε περίσσευμα ή έλλειμμα πετρελαίου στο βυτιοφόρο

- Σε οκτώ περιπτώσεις δεν υπήρχαν παραστατικά διακίνησης

- Σε τέσσερις περιπτώσεις ο μετρητής δεν έφερε σφραγίδα και δεν ήταν εγκεκριμένος

- Σε 13 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν απαγορευμένες σωληνώσεις

- Σε επτά περιπτώσεις δεν υπήρξε προμέτρηση - επιμέτρηση της δεξαμενής του πελάτη

- Σε 16 περιπτώσεις δεν υπήρχε βιβλίο διακίνησης πετρελαίου

«Το νέο σύστημα ελέγχων στα βυτιοφόρα μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης έχει αρχίσει να αποδίδει. Η μείωση της παραβατικότητας είναι το πρώτο θετικό αποτέλεσμα», δήλωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησαν συνεργεία του υπουργείου, στο πλαίσιο των διενεργουμένων από τη Δ/νση Μετρολογίας του ΥΠ.ΑΝ./Γ.Γ.Ε., καθημερινών ελέγχων στα βυτιοφόρα μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης.

«Όταν το κράτος σοβαρεύεται και αρχίζει και κάνει καλά τη δουλειά του τότε και οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται ανάλογα. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα, με στόχο να προστατευτούν τα συμφέροντα των καταναλωτών και σε κάθε περίπτωση οι παραβάτες θα αποστέλλονται στον εισαγγελέα και θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα τους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα