Στα υψηλότερα δύο εβδομάδων το γιέν

Καθώς η ζήτηση για παροχή υπηρεσιών αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκε το γιέν και στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, καθώς εικάζεται ότι η Bank of Japan (BOJ) θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού νωρίτερα από ότι αναμενόταν, αναγκάζοντας τους διαπραγματευτές να περιορίσουν τις επενδύσεις τους σε νομίσματα με υψηλότερες αποδόσεις.

Το ιαπωνικό νόμισμα σημείωσε άνοδο για τρίτη ημέρα, καθώς ο διοικητής της BOJ, Toshihiko Fukui, είπε ότι οι δαπάνες των καταναλωτών είναι «στέρεες», σε συνδυασμό με έκθεση που έδειξε ότι η ζήτηση για υπηρεσίες αυξήθηκε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο στην Ιαπωνία. Πτωτικά κινήθηκαν τα δολάρια της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας, καθώς η υποχώρηση των κινεζικών μετοχών έκανε τους διαπραγματευτές να περιορίσουν τα carry trades, ήτοι τον δανεισμό σε γιέν για την αγορά περιουσιακών στοιχείων με υψηλότερες αποδόσεις.

Το γιέν σημείωσε άνοδο στα 118,01 ανά δολάριο στις 12:09 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά την αναρρίχησή του στα 117,92, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Απριλίου, έναντι 118,68 που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 160,35 από 161,51 χθες και από τα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ των 162,43 που άγγιξε στις 16 Απριλίου.

Το γιέν ανέκαμψε αυτήν την εβδομάδα από τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1990 έναντι του δολαρίου της Ν. Ζηλανδίας και από τα χαμηλότερα δεκαετίας έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας, καθώς η BOJ είναι πιθανόν να πει σε έκθεσή της στης 27 Απριλίου, ότι οι τιμές του δομικού πληθωρισμού θα αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό, όπως μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές από την Bank of Japan.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ θα ενθαρρύνει τους επενδυτές να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού, για καλύτερες αποδόσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα