Ιαπωνία: Απροσδόκητη αύξηση της ζήτησης υπηρεσιών, σε επίπεδα ρεκόρ

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 07:11

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσε τον Φεβρουάριο, η ζήτηση παροχής υπηρεσιών στην Ιαπωνία, μετά τις υψηλότερες πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης της χώρας.

Ο τριτογενής δείκτης, μέγεθος των χρημάτων που δαπανώνται σε τράπεζες, καταστήματα και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, αναρριχήθηκε εποχιακώς προσαρμοσμένος 1%, μετά την άνοδό του 0,4% τον Ιανουάριο (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο, 36 οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε κατά 0,5%.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε για τρίτη ημέρα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, και διαπραγματεύθηκε στα 117,96 στις 11:45 π.μ., στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 118,52 πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Εναντι του ευρώ το νόμισμα της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε στα 160,22 από 161,38.

Οι υπηρεσίες στη χώρα αποτέλεσμα πλέον του 57% της κατανάλωσης το 2006 από περίπου 50% πριν από μία δεκαετία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκθέσεις.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ταξίδια, αυξήθηκαν 2% πέρυσι, υπερβαίνοντας την αύξηση των λιανικών πωλήσεων 10 φορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Japan Association of Travel Agents.

Ο δείκτης υπηρεσιών αυξήθηκε 1,7% τον Φεβρουάριο από το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας βελτίωση για 42ο συνεχόμενο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα