Schering-Plough: Υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Από τις υψηλότερες πωλήσεις σκευασμάτων κατά της χοληστερίνης
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 13:45

ΑΥΞΗΣΗ 52%, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης σκευασμάτων της κατά της χοληστερίνης, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Schering-Plough Corp.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 565 εκατ. δολ. ή 36 σεντς ανά μετοχή από 372 εκατ. δολ. ή 24 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα αυξήθηκαν 175, φθάνοντας στα 3 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη, εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Οι μετοχές της Schering-Plough σημείωσαν άνοδο 40 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας χθες στα 28,55 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές, εκτός από σήμερα, σημείωσαν άνοδο 53% το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Organon, αντί ποσού 14,4 δισ. δολ. περί τα τέλη του έτους, αποκτώντας πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγιεινής ζώων της εταιρείας που πραγματοποίησε πέρυσι πωλήσεις 6,4 δισ. δολάρια.

Η Organon με 13.700 υπαλλήλους, παράγει χάπια αντισύλληψης. Μόνο η Bayer AG και η Johnson & Johnson πουλούν περισσότερα χάπια αντισύλληψης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα